Gönüllüler, Mersin’de Gönülleri Fethetiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve temel hedefi, gençlerin, maddi karşılık beklemeden, başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, yalnızca içinden gelerek ve doğru
olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak olan ‘Damla Projesi’ 08 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Mersin’de Türkiye geneli üniversite öğrencileri, okul, dezavantajlı aileler, huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Köylerde öğrenciler ile bir araya da gelen damla projesi gönüllüleri, kuş yemliği yapma etkinliği gerçekleştirdiler. mezarlık ve çevre temizliği yaptılar. köy okulu boyadılar. Çocuklarla etkinlikler ve akşamları dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirdiler.

Mersin’de, proje kapsamında gönüllü öğrenciler merkez Çavak köyünde dezavantajlı bir aileyi ziyaret ederek ailenin zeytinlerini toplamalarına yardım ettiler. Günferi Karagenç İlkokulunu ziyaret eden gönüllü gençler, okulda bulunan öğrencilerle birlikte kaybolan sokak oyunları oynayarak çocuklara balon ve şapka dağıttılar. Mersin Üniversite Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümü hastalarını unutmayan gönüllü
öğrenciler, tedavi gören çocuklara moral verdiler.

Öğrenciler, bir hafta boyunca belirlenen yerleri ziyaret ederek ülkemiz genelinde gönüllü genç sayısını artırarak yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık duyguları gelişmiş bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlamaya çalıştılar.