Başkan Gültak, “Kentsel Dönüşüme Hız Vermeliyiz”

Toplantıda, Çukurova Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesi için sözleşme imzalama ve proje faaliyetleri için gereken iş ve işlemleri yapmak üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili teklif de görüşüldü. Teklif, oybirliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

Akdeniz Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi arasında ‘Kardeşlik Şehir Anlaşması’ protokolü hazırlama ve sözleşme imzalama konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda, çeşitli imar plan değişiklikleri ile ilgili teklifler de görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis’te; Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahallelerini kapsayan, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilen alanın, yaklaşık 27 hektar alanı içeren “1. Bölge Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje” alanında hazırlanan imar planı ile ilgili teklif gündeme alındı. Madde, üyelerin oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Komisyonlara ek süre verildi

Mecliste; 24.07.2019 Sözleşme tarihli "Mersin İli Akdeniz İlçesi 1. Etap Kent Merkezi 950 Hektar Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Yapımı Hizmet Alımı" işine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı çalışmalarını içeren komisyon raporları da gündeme geldi. Teklif ile ilgili olarak komisyonlara ek süre verilmesi, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının başında gündeme alınan önergelerin yeniden okunup oybirliğiyle komisyonlara havalesinden sonra, temenni ve öneriler bölümüne geçildi. Söz alan Meclis üyeleri, İzmir halkı ile birlik ve dayanışma duygularını dile getirdi; depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifalar diledi.

Bir sonraki oturumun 6 Kasım Cuma günü yeniden yapılmasının kararlaştırılmasından sonra toplantı erdi.