“Farkımız Engelimiz Değil”

Sosyal sorumluluk duygusu bilinci ile hareket ettiklerini belirten Sports International Kadıköy Spor Sorumlusu Efsel Baran şunları söyledi: “ Sports International olarak üyelerimiz ve eğitmenlerimiz ile birlikte sosyal sorumluluk bilince önem veriyoruz. Uyguladığımız farkındalık projeleri ile de özellikle üyelerimizi dahil ederek farkındalık bilincini arttırmayı amaçlıyoruz. Burada gerçekleştirdiğimiz işitsel ve görsel duyular farkındalığı etkinliğinde görme ve işitme engelinin spor yapmaya engel olamayacağını aynı zamanda böyle durumlarla karşılaştığımızda nasıl yardımcı olmamız gerektiğini göstermeyi amaçladık”

 

 

Türkiye’de spor merkezleri arasında fark yaratan Sports International, işitsel ve görsel engel yaşayanların spor faaliyetlerinden uzak kalmaması için onların yerine geçerek dikkat çekti.

 

Sports International eğitmenleri eşliğinde uygulanan farkındalık projesinde 30 dakika boyunca işaret dili ile iletişim kuruldu. Göğsünde ve sırtında yazılı slogan ile işaret dilinin önemine dikkat çeken eğitmenler bütün engelleri ortadan kaldırmanın gücünü gösterdi. Görme engeline de dikkat çekilen etkinlikte; gözleri bant ile kapalı eğitmen ise 30 dakika boyunca gözleri kapalı bir şekilde salonda bulunan üyeler ve eğitmenler ile iletişim kurdu.