Görgülü, “Hutbeden Rahatsız Oldular“

Görgülü; "Mersin ilimiz Akdeniz ilçesindeki Siteler Mah. Hz Ali Camiinde cuma saatinde cami görevlimiz imam hatip M.M. E. tarafından Diyanet işleri başkanlığımızca hazırlanıp yurt genelinde okutulan "BİRİLİK VE BERABERLİK RUHU "adlı hutbenin iradı sırasında okunan hutbeden rahatsız olan bir gurup terör yandaşı önce imam M.M.E ye sözlü sataşmada bulundular.İmamın hutbeyi okumaya devam etmesine tahammül edemeyen bölücüler görevli i mamı Minberden indirerek fiziki darp teşebbüsünde bulundular.

Camide çıkan arbede neticesinde bölücüler cami cemaatinin cuma namazı kılmasına engel oldular.Meydana gelen olay neticesinde cami cemaati cuma namazı kılmadan dağıldı..

Görevlinin cuma hutbesinden Necip milletimiz, bugün oynanan bütün karanlık oyunları feraset ve basiretiyle elbet bozacaktır. Zorlukları elbirliğiyle bir kez daha aşacak ve ihaneti püskürtecektir. Bu kahraman milleti hedef alanlar iyi bilmelidir ki; bizim en muazzez değerlerimizin başında vatanımız gelir. Biz, gerektiğinde aç ve susuz yaşarız, fakat hürriyet ve bağımsızlığımızdan, izzet ve onurumuzdan asla taviz vermeyiz. Mukaddesatımız uğrunda bedenimizi siper ederiz, ama bir karış vatan toprağından bile vazgeçmeyiz.

Bu yüce millet, geçmişten günümüze kadar savaşı değil barışı, tefrikayı değil birlikte yaşamayı tercih etmiştir. Bizim temel şiarımız, her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almaktır. Hakkı ve haklıyı savunmaktır. Kimsesizin, mağdurun, mültecinin, garibin ümidi olmaktır. Çaresize çare sunmaktır diye devam eden hutbeye tahammül edemeyen bölücüler Afrin de devam eden kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı harekata olan kızgınlılarını cami görevlisine saldırarak göstermişlerdir.

Diyanet Sen Mersin Şubesi olarak Kahraman ordumuzun Afrindeki Operasyonun sonuna kadar destekliyoruz.Görevlimize bazı terör yandaşlarınca yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor Din Görevlimizin yanında olduğumuzu olayı adli makamlarca takip edildiğini birlik ve beraberlik hutbesini dinlemeye dahi tahammül edemeyen bölücülerin hesap vereceğini ,cennet vatanımızda bölücüler istemese de Türkü Kürdü Lazı Çerkezin kardeşçe yaşamaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.