İzol; “ iş insanları olarak devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız“

Mersin GİAD üyeler arası kaynaştırma yemeğinin altıncısı düzenlendi. Düzenlenen toplantının bu haftaki konuğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın olurken, Mersin GİAD eski başkanlarından Mehmet Alper Gürsoy ve Mehmet Karalar’da toplantıya katıldı. Yoğun katılım sağlandığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin GİAD'ın oluşum süreci ve faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.

 

Mersin GİAD'ın kentte aktif olarak çalışmalarını sürdürerek fayda sağladığı için tebrik eden TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, bu tarz STK'ların her kentte olması gerektiğinin altını çizdi. Referandum öncesi Mersin’i ziyaret eden Ahmet Aydın, Mersin GİAD üyelerine de Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne ilişkin bilgiler verdi. Mevcut anayasanın sivil inisiyatif eliyle yapılan bir anayasa olmadığını belirten Aydın, anayasanın darbeci bir ruhla hazırlandığının altını çizdi. Dünyada Türkiye'deki gibi parlamenter bir sistem olmadığına dikkat çeken Aydın, ‘Siz ne kadar iktidar seçerseniz seçin, ne kadar Ankara'ya milletvekili gönderirseniz gönderin, tepe noktasında her zaman muktedir olan başka bir zihniyet vardı. Bu zihniyet millet karşısında kendilerini daha büyük gören bir zihniyetti. Şimdi 65. hükümetle yönetiliyoruz. 65. Hükümet kendine bir hedef belirlerdi ve o hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerledi. Bunu hazmedemeyen darbeciler bunun önüne geçmek istedi fakat başarılı olamadı. Sistemden kaynaklı olarak istikrarın olmaması, koalisyonla yönetilen bir Türkiye bu çatışmalarla yıllardır zaman ve güç kaybetti. Türkiye artık bu çatışmaları yaşamasın istiyoruz. Türkiye'nin yapısı bu çatışmalara uygun değildir' dedi.

 

Verdiği bilgiler ve katılımlarından dolayı TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın'a teşekkür eden Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ise, ‘Sayın Başkanımıza katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı Mersin GİAD adına teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de iş insanları olarak devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız. Sağladığımız istihdamla ve iş hacmimizle bu ülkeye elimizden gelen desteği sağlamaya özen gösteriyoruz. Türkiye artık inovasyon doğrultusunda ilerleyen bir ülke haline geldi' dedi.