Kasaplardan 1.5 Ton Et Çaldılar

Mersin ili ve genelinde işyerinden hırsızlık olaylarının artmasına bağlı olarak, Tarsus ilçesi Kocahamzalı, Yeşilyurt ve Atalar Mah. ile Erdemli ilçesi Kargıpınarı mahallesinde ticari faaliyet gösteren kasaplardan satışa hazır olan et ve et ürünleri birer ikişer gün aralıklar ile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmış ve hırsızlık olayları artarak devam etiği bildirildi.

Meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla Mersin il J.Komutanlığından oluşturulan özel bir ekip ile Tömük J.Krk.K.lığı ile yapılan koordineli çalışma başlatılmıştır.

Bu kapsamda; daha önceden meydana gelmiş hırsızlık olaylarında Kargıpınarı mahallesine et ve et ürünleri hırsızlığı olayları ile ilgili elde edilen kamera kayıtlarının incelenmesinde; et hırsızlığı olayına karışan şüphelilerin genellikle (4) kişi olduğu, şüpheli şahısların yüzlerinde kar maskesi ve ellerinde eldiven bulunduğu, Mersin ili bölgesinden kiraladıkları araçlar ile hırsızlık yaptıkları ve bu esnasında araçların da plakalarını söktükleri tespit edilmiştir. Şüpheli şahısların tekrar aynı bölgede hırsızlık yapabileceği değerlendirildiğinden 08-09 ve 10 Ocak 2017 tarihinde Tömük J.Krk.K.lığı et hırsızlığı yapılabilecek bölgelerde suçüstü yapılması planlanmıştır.

10/11 Ocak 2017 günü gecesi gerekli tedbirler alınarak beklemeye başlanıldığı, saat 04.30 sıralarında Kargıpınarı Mahallesinde işletilen kasap dükkanlarına yakın bir bölgede şüpheli şahısların beyaz renkli Ford Tourneo marka araç ile bölgede plakalı bir şekilde kasap işletmelerini kontrol ettikleri, devamında bölgede uzaklaşarak araç plakası sökülmüş olarak bir kasabın önüne gelerek durdukları, araçtan (3) erkek şahsın kar maskeli ve eldivenli olarak inerek kasap dükkanının kapı kilidini kırarak içeri girdikleri, diğer erkek şahsın da aracı çalışır vaziyette gözcülük yaptığı görülmüştür.

Kasaba giren yüzleri kar maskeli erkek şahısların kasap dükkanındaki kesilmiş etleri arabaya yükleme yapmaları üzerine, olay bölgesinde tedbir alan jandarma ekiplerince müdahale edilerek suçüstü etler ile birlikte yakalanmaları esnasında; yapılan Teslim Ol ihtarında araca yükleme yapan (3) şahsın olay yerinden kaçtığı, (1) şahsın işyeri içerisinden silahla ateş ederek kaçmaya çalışması üzerine silahla karşılık verilerek işyeri içerisinde yakalanmıştır.

Şüphelinin üzerinde (1) 7.65 mm çapında tabanca, (6) adet 7,65 mm çapında tabanca dolu tabanca fişeği ve (6) adet boş kovan ele geçirilmiştir.

Olay yerinde ayağından yaralanan işyeri sahibi hastaneye kaldırıldı.

Kaçan (3) şüpheli şahsın, olayda kullandıkları (3) aracın Mersin ili içerisinde olduğu tespit edilmesi üzerine II Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek yakalanmaları sağlandı.

Olayda yakalanan (4) şahıstan bir (1) kişi adli makamlara sevk edilerek tutuklanmış, diğer

(3) şahsın karıştıkları başka olaylar ile ilgili haklarındaki soruşturmalar devam etmektedir.

Şüpheli şahısların Kargıpınarı bölgesinde çeşitli işyerlerinden değişik günlerde 1.500 Kg. Et çalarak Mersin içerisindeki kasaplara sattığı ve karşılığında 25.500 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildiği belirtildi.