Kaymaz; “FETÖ Artık Çocuklarımıza Dokunamıyacak“

Bu sene Tematik Kış Kampının konusu ‘Hukuk olacak. KYK Mersin, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Urfa ile birlikte çevre illerden gelecek olan 100’lerce KYK öğrencisini ‘Kış Kampında’ bir araya getirdi. Beş gün sürecek kamplarda gençler için alanında uzman isimlerin düzenleyeceği seminerlerin yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel mekanlarının keşfedilmesini sağlayacak geziler, sinema gösterimleri ve birbirinden farklı sportif etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinliklerde, Türkiye'nin yakından tanıdığı birçok isim gençlerle deneyimlerini paylaşacak.  KYK Mersin İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Sağlıklı Yaşam Kampı konulu Tematik Kış Kampımızda alanında uzman akademisyen ve yazarların vereceği seminer ve konferansların yanında, gezi programları ve söyleşilerden oluşan bir program öğrencilerimizi bekliyor. Yoğun bir sınav maratonunun ardından yarıyıl tatilinde çevre illerimizden gelecek olan öğrencilerimizi ‘Sağlıklı Yaşam Kampımız’ ile buluşturup tanışıp kaynaştırmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

“DEVLET OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE DOKUNMAYA BAŞLADIK”

2015 Nisan ayı itibariyle KYK’da yapısal bir reforma gidildiğini hatırlatan Kaymaz, “Gazi meclisimizin çıkardığı kanunla 81 il müdürlüğü kuruldu. Yani 20 tane olan bölge müdürlükleri kapatıldı bunların yerine yerinde ve daha iyi hizmet için her ilde il müdürlükleri kuruldu. Hemen arkasından Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla KYK’daki kapasiteler arttırıldı. Şuanda Türkiye genelinde 600 bin öğrencimizi misafir ediyoruz. Biz de yaşadık bu eski devlet yurtlarında, 8 kişilik koğuşlar, banyonun olmadığı tıkış tıkış odalardı ama bugün bakıyorsunuz 5 yıldızlı otel konforunda yurtlarda kalıyor öğrencilerimiz. Artık odalarımız 2 kişilik ve 24 saat sıcak suyu ve interneti olan odalarda kalıyor çocuklarımız. Özellikle Mersin’de Tarsus’taki yurt hariç tüm yurtlarımız bu konfordadır. Bunun dışında bir yapısal reforma daha gidildi ve ÖSYM yerleştirme sistemiyle torpil yapılıyor ve haksızlık ediliyor algısını da ortadan kaldırmış olduk. Yine bunların dışında KYK’lara manevi rehberler atandı. En önemlisi artık çocuklarımıza dokunmaya başladık. 2016 itibariyle sadece Mersin yurtlarında 161 kurs ve faaliyet gerçekleşti ve bu faaliyetlere 12 bin öğrenci katıldı. Yani artık biz de devlet olarak öğrencilerimize dokunmaya başladık. İşin aslı şu; artık devlet ve millet düşmanı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi yasa dışı terör örgütlerinin öğrencilerimize dokunmasını engellemek için başlattığımız bu yapısal reformda büyük ölçüde başarılı olduk” ifadelerini kullandı.

ÖĞÜT: “HUKUK BİLMEMEK ZARAR GETİRİR”

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Selman Öğüt ise, “Bu tür programlar öncelikle öğrencilerin sosyalleşmesi açısından çok önemlidir. Bu tür organizasyonlarda öğrencilerin motivasyonu daha da iyi oluyor. Hukuk sadece hukuçulara bırakılmayacak kadar değerli bir şeydir. Hukuk kampına hukuk okuyan öğrencilerin dışında farklı fakültelerde okuyan öğrencilerin de katılması çok önemlidir. Hukuk sadece teknik boyutta ele alınamaz. Hukuk dediğiniz zaman işin tarihi, felsefesi ve sosyolojisi çok daha önemli hale geliyor. Siyaset Biliminden mühendisliğe kadar hukukla ilgilenmesi gerekir öğrencilerimizin. Roma Hukukunda çok güzel bir söz vardır: ‘Hukuk bilmemek zarar getirir’ diye. Gerçekten de öyledir. Hukuk bilmemek haklarımızı ve sorumluluklarımızı bilmemek anlamına geliyor. Bunun dışında hukuk bilmemek yönetim şeklinizi de bilmemeniz anlamına gelmektedir. Bugün burada kız öğrencilerimiz çoğunlukta. Bu beni daha da sevindirdi. Devlet olarak kız öğrencilerimizin eğitimine daha fazla katkı sunmamız lazım. Çünkü toplumları olumlu yönden hep değiştiren kadınlar olmuştur. Fransızlar, Tunus ve Cezayir’i işgal ettikleri zaman çok güze bir şey söylüyorlar; ‘Biz buradaki burkalı kadınları bir Fransız Matmazeli gibi giydirmedikten sonra bunlar kesinlikle dönüşmezler’ diye. Bu bakımdan kızlarımızın eğitimine çok ama çok daha büyük katkı sunmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Necdet TAŞ