Kılavuz,“Çağrımız Limon Üreticilerimiz Adınadır”

Kılavuz: "Çiftçilerimiz ülkemizin gerçek sahipleri; tarım ise ekonomimizin en güçlü dayanağıdır. Bu gerçekten hareketle üreticilerimize sahip çıkmalı, tarımı kaderine terketmemeli, ülkemizin gerçek zenginliği olan tarım ürünlerine gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki vatanın sağlam temeli tarım politikalarımızın güçlü oluşuyla ilişkilidir.

 

Mersin bugün ülkemizin en önemli tarım havzalarının başında gelmekte; sebze ve meyve üretimiyle tarım ambarı özelliğini kendinde barındırmaktadır. Narenciye ürünlerinden, üzüme; muzdan çileğe birçok tarımsal ürün Mersinimizde yetişmekte ve hem yurtiçi hem de yurtdışına ulaştırılmaktadır. Mersinimizin bu tarımsal canlılığı ülke ve bölge ekonomisine de oldukça büyük katkılar sunmaktadır.

 

Fakat bugün Mersin tarımı, Mersinli çiftçilerimiz ve özellikle limon üreticilerimiz çok ciddi ve büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Korona virüs salgını sebebiyle ihracata getirilen kısıtlamalar üreticilerimizin limonlarının ellerinde kalmasına sebebiyet vermiş, depolarda kalan limonlar çürümeye terkedilmiştir. Çiftçimizin el emeği, göz nuru, alın teri olan limonların elde kalması büyük bir mağduriyet yaratmış, ekonomik ve sosyal sorunların yaşanmasına sebebiyet vermiş, ticari anlamda ülkemize ve tüketicilere birçok olumsuz etkisi olmuştur.

 

Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a çağrımızdır: “İnsan sağlığını, ülkemizin, üreticilerimiz ve tüketicilerimizin menfaatlerini göz önünde bulundurarak limonda ihracat yasağı sebebiyle yaşanan sorunun giderilmesine yönelik çalışma yapılmasını, bakanlıklar tarafından özel bir uygulamanın yürürlüğe konulmasını ve yaşanan mağduriyetin tez elden giderilmesini talep ediyoruz. Çiftçimiz; bu zor günlerin aşılmasını ve hükümetimizden gelecek müjdeli haberleri beklemektedir.

 

Üreticilerimizin emeklerini heba etmeyelim, bu zor günde desteğimizden mahrum bırakmayalım ve çiftçimizin sessiz çığlığına duyarsız kalmayalım. Ülke ekonomimizin dinamosu olan ve Mersinimizin en önemli ekonomik etkinliğinin başında gelen tarımın ve tarımsal üretimi gerçekleştiren üreticilerimizin yanında olacak ve sorunlarını daima dile getireceğiz" ifadesinde bulundu.