Logonun Faturası 2 Tantuni 1 Ayran

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Belediye’nin yeni logosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vahap Seçer eleştirilere cevap verdi. Hazırlanan yeni logoyu Meclis Üyeleri ile paylaştığını belirten Başkan Seçer, “Hazırlanan logo ilk gündeme geldiğinde Belediyenin Stratejik Planı paylaşıldığında meclis üyelerine sunum yaptım. Meclis üyelerine elektronik ortamda gönderdim. Bu çalışma her kurum için olabilecek çalışmadır. Bizim Belediyenin logosunu ve ilçe belediyelerin logolarını da verdik. 13 İlçenin logolarına bakın hepsi daire içinde, büyük çoğunluğunda deniz dalgaları ve güneş var. Ancak biz farklı birşey yapalım dedik” dedi.

 

ARKADAŞINA YAPTIRMIŞ!

Logo’nun çalıntı yada benzer olduğu ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Başkan Seçer, “Dünyada marka kentlerin logolarına ve bizim sunumumuza bakın. Çalıntı bir logo değil. İntihalci bir halimiz yok. Rant yaratılıyormuş. Evet hazırlanan çalışma ile ilgili bir fatura ödedik. Hazırlayan da benim arkadaşım. 2 kelime yazanlar kendini logo alimi sanıyor. Bırakın herkes kendi işini yapsın. Adama rica ettik, yaptı. Faturası nedir diye sorduğumda bana Mersin’e geldiğimde 1 tantuni yedirirsin dedi. Bu loggonun faturası 2 tantuni 1 ayran. Gidin milyonlarca para ödeyenleri yazın” ifadelerini kullandı.

 

OYLAMAYA SUNACAĞIZ

Logo’nun oluşturabileceği maliyetlerle ilgili de konuşan Başkan Seçer, “Logoyu Mecliste oylamaya sunacağız. 3’te 2 çoğunluk sağlanırsa kabul görür. Hem şuan bizim çalışmamız logo değil, simgesel olarak bazı çalışmalarımızda geçici olarak kullandığımız bir logo. Kalıcı değil. Logo değişeceği için milyonlarca lira ödeneceği söyleniyor. Buda cehaletin eseri. Hiçbir logo akşamdan sabaha değişmez. İhtiyaç duyulması halinde eskiyen bazı tabelaları yenisiyle değiştireceğiz ve logoyu orada kullanacağız” şeklinde konuştu.