Mersin'de Suçlulara Göz Açtırılmıyor

 

             Mersin İl J.K.lığına bağlı Tarsus İlçe J.K.lığı ekiplerince bağ ve bahçeden hırsızlık olaylarına yönelik icra edilen operasyonlar sonucunda; Tarsus ilçesinde gece vakti limon bahçesinden hırsızlık amacıyla limon toplayan (2) şüpheli şahıs hırsızlık olayında kullandıkları araç ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Yakalanan şüpheli şahıslarhakkında adli işlem başlatılmıştır.

 

Trafik suçları kapsamında;

              Mersin İl Jandarma Trafik timleri tarafından son 7 gün içerisinde (74) işçi servisi,(8.795) araç kontrol edilmiş, kontrol sonucunda (28) araç trafikten men edilmiş, (8) şahsın sürücü belgesine el konulmuştur. 24.08.2019 ve 25.8.2019 tarihlerinde Türkiye geneli eş zamanlı olarak yapılan Motosiklet denetimlerinde; (498) Motosiklet kontrol edilmiş, (22) adet motosiklet trafikten men edilmiş, (70) motosiklete toplamda (31.875TL) cezai işlem yapılmış, yoklama kaçağı olarak aranan (3) şahıs yakalanmıştır.

 

               Bir önceki yılın aynı dönemi ile yapılan kıyaslamada trafik kaza sayısında (-20), yaralı sayısında (-10),ölümlü kaza sayısında (-38) ve ölü sayısında (-47) oranında azalış olduğu görülmüştür.

 

               Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması,vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkladevam ettiği bildirildi.