Mersin'e Modern Fabrika

MTOSB'de kurulması planlanan Model Fabrika Projesi yapılanma toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü yetkilileri, UNDP yetkilileri ve MTSO yetkililerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Toplantıya, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ın yanı sıra;Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Güral Savaştürk, Kürşat Haddat, MTOSB Bölge Müdürü Halil YILMAZ, MTOSB Bölge Müdür Yardımcıları Pınar Özal Kanık, Hasan Çay, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yetkilileri Talat Postacı, Serkan Uzu, Yücel Özkara, Aytunç Ayhan, UNDP yetkilileri Hatice Yıldırım Devir, İbrahim Toraman katılım sağladı. 

Ağırlıklı olarak imalatçı KOBİ’lerin verimliliğini artırmak hedefiyle Ankara ve Bursa’da başlayan Model Fabrika kurulumunun Akdeniz Bölgesi için Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanıyor. MTOSB'de kurulması planlanan fabrikanın idari yönetsel konuları, inşai faaliyetleri ve yalın Dönüşüm programı hakkında paydaşların karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda gündem maddeleri görüşülerek fikir birliğine varıldı. 

MTOSB'de kurulacak Model Fabrika içeriği;fabrikalardaki işbaşı eğitim modeli ya da meslek edindirmeye yönelik eğitim modellerinden farklılıklar içeriyor. Öncelikle bu fabrikalarda verilecek eğitimlere mevcut bir fabrikada çalışan mühendisler, o fabrikaların orta ya da üst düzey yöneticileri katılabilecek. Bu fabrikalarda alacakları verimlilik artırıcı uygulamalı eğitimler sonucu edinecekleri kazanımları kendi fabrikalarına uyarlayacaklar. Uygulamalar sırasında kendilerine danışmanlık hizmeti de verilecek.