Mersin İçin Büyük Fırsat

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın her seferinde ‘Mersin’in Abisi’ olarak tanımladığı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilmesi kentte büyük sevinç ile karşılandı. 2 dönemdir Mersin’den milletvekili seçilen, Kalkınma Bakanlığı ve  TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı döneminde kente sağladığı katkılar ile takdir toplayan Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi önemli bir göreve getirilmesi ile de Mersinliler, kente yatırım getirilmesi konusunda büyük bir beklenti içerisine girdi. Bugüne kadar Mersin için verdiği mücadele ile örnek olan Lütfi Elvan’ın bundan sonraki süreçte de Mersin için büyük hizmetler vermesine kesin gözle bakılıyor. 

İŞ DÜNYASINDA BÜYÜK SEVİNÇ
Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilmesi kentte olduğu kadar İş Dünyası’nda da büyük bir sevinç ile karşılandı. Mersin’deki görev süresi içerisinde iş dünyası ile de yakın ilişkiler kuran ve sorunlarının çözümü noktasında büyük emek sarf eden Elvan’ın bu göreve getirilmesi önemli bir gelişme olarak yorumlanırken, Mersin’de yapımı devam eden yatırımların tamamlanması noktasında hız kazanacağının altının altı çizildi.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakan olarak atanan milletvekillerinin, sistemin gereği olarak milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve görevden affı kabul edilen Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakan olarak atanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan da milletvekilliğinden istifa edecek. Böylece 27’nci Dönem Meclisi’nde bakan olan 5 milletvekili istifa etmiş olacak. Elvan’ın istifasıyla TBMM’deki milletvekili sayısı 584’e AK Parti’nin milletvekili sayısı ise 289’a düşecek. Elvan’ın Milletvekilliğinden istifasıyla Mersin’in TBMM’deki vekil sayısı bu dönem için 12’ye düşüyor. AK Partili Elvan’ın istifasıyla Mersin AK Parti 3, CHP 3, MHP 2, İYİ Parti 2, HDP 2 olarak Meclis’te sandalye sayısıyla temsil edilecek.