Mersin ÖNDER’deYeni Başkan Osman Yıldızbakan

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 7’nci Olağan Genel Kurulu, Mersin Kırk Kaşık Yurdu konferans salonunda düzenlendi. Genel Kurula,mevcut Başkan Adem Aldemir,Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda ÖNDER’inmisyonu, vizyonu ve imam hatip camiasına yönelik hedefleri anlatıldı.

 

“Bu bir bayrak yarışı, nöbet değişimidir”

 

Genel kurulda, yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla yeni başkan seçilen Osman Yıldızbakan, yaptığı teşekkür konuşmasında;ÖNDER’in hizmet ve projelerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Yıldızbakan; “ÖNDER’de 4 yıl başarıyla Başkanlık yapan AdemAldemir’e teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Elbette bu bir bayrak yarışı, bir nöbet değişimidir. Ülkemize, Mersinimize, İmam Hatip okullarımıza hayırlar getirmesi diliyorum” dedi.

 

“Eğitim-öğretimin kalitesini arttırmak için çalışacağız”

 

Yeni görevinin yüklemiş olduğu sorumluluğun farkında olduğunu dile getiren Yıldızbakan, “Güçlü ekip bilinciyle, hep birlikte çaba ve gayret göstereceğiz. Daima önümüze bakacağız. Temel hedefimiz; İmam Hatip öğrencilerinin aldığı eğitim öğretim kalitesini,vizyonuyla misyonuyla, akademik yönde ulusal ve uluslararası kalitesini artırmak olacak. Tüm üyelerimiz ve sevenlerimiz ile kucaklaşarak, sevgi ve saygı temelinde derneğimizin bir hayırlar merkezinde olması gayreti içerisinde olacağız” dedi.

“Geleceğin dünyasını inşa edecek öncü ve kurucu nesiller yetiştireceğiz”

 

Yıldızbakan konuşmasının devamında; “Milletimizin inancı, değerleri, tarihi ve kültürüne uygun eğitim sistemiyle, milletimizin gönlünde yer alan İmam Hatip mezunları olarak misyon ve amacımız,İslam’ın temel ilkelerini özümsemiş, hâkim sorunlara çözüm üretebilen, geleceğin dünyasını inşa edecek bilgi ve donanıma sahip,farklı inanç, kültür ve değerlere saygılı, eleştiri ve düşünce gücüne sahip örnek nesiller yetiştirmek öncelikli hedefimizdir.Okullarımızı ve derneğimizi daha iyi noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Gençlerimizin; mübarek yürüyüşümüzün öncü ve önderleri olması için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mersin ÖNDER’in yeni başkanı Osman Yıldızbakan, konuşmasının ardından, katkılarından dolayı derneğin önceki dönem Başkanı Adem Aldemir’e, katkı ve hizmetlerinden dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti.