Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi sona erdi.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü işbirliği ile imzalan protokol çerçevesinde yürütülen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Mezitli Soli-Pompeipolis’te düzenlenen son etabın yapılması ile sona erdi.
1. Etabı Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Vadi Tesisleri’nde, 2. Etabı Erdemli Kanlıdivane ören yeri, 3. Etabı, Tarsus St. Paul Kuyusu, 4. Etabı Erdemli Ayaş’ta bulunan Elaiussa Sebaste ören yeri, 5. Etabı Silifke Uzuncaburç, 6. ve son etabı Mezitli Soli-Pompeipolis çevresinde gerçekleştirilmesinin ardından Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi tamamlandı.
Mersin’in çeşitli okullarından ve kulüplerinden yaş gruplarına göre kadın ve erkek sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesi haritasında belirtilmiş hedeflere, rotalardan faydalanarak sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı.
Yapılan müsabakaların ardından düzenlenen kapanış ve ödül törenine, Vali Yardımcımız Veysel Özgür, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ile Genel Sekreter Yardımcısı Sadullah Nasanlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, , Türkiye Oryantiring Federasyonu il temsilcisi Feryal Muştu, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi Koordinatörü Soner Yurttaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.
6 etaptan oluşan Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi ödül töreninde, onur kurulu üyelerine Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu tarafından plaket verilirken, son puan durumlarına göre dereceye giren yarışmacılara ferdi olarak madalya, takım olarak ise kupaları verildi.