Peker;" Basın İfade Özgürlüğünün Güvencesidir"

İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Peker'in kutlama mesajı şöyle; “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesidir. Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. 

Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli ve en kutsal bir meslektir. Toplumların haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar.

Vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasındaki özveri ve gayretlerini pandemi sürecinde de yakinen gördüğümüz Mersin'imizin değerli basın mensupları başta olmak üzere ülkemizde görev yapan tüm basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum”