‘Sağlık İşçisi Çalışanlarının Hizmeti Nefes Gibidir’

Basın açıklaması Öz Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Özgür TURHAN tarafından yapıldı. Açıklamaya Hak-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Mehmet YÜCE ile Şube Başkan ve Yönetimleri, Komite Başkanları ve üyeleri de katıldı.

Pandemi koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken

Ambulanslarla  covidli hasta taşıyan 112 personelinden ambulans sürücülerinden

 Hasta karşılama personelinden

Covidli hastaların altını temizleyen, bakımını yapan ,yemeğini yediren yönlendirmelerini yapan, verilerini giren, çalışanlardan, teknik personelinden,

Sağlık iş yerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek onların fedakarlığını yok saymak ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerinin sağlık personelinden saymamak şeklindeki bir anlayışı KABUL ETMİYORUZ.

Kliniklerde hastaların tedavisi için yardımcı hizmetli rolü üstlenen Klinik destek personeli .

Yoklama sonucunda hepimizinde gördüğü gibi sağlık tesislerinde Sağlık İşçisi önemli bir rol üstlenmektedir. Sağlık İşçisinin olmadığı yerde hizmetin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi mümkün değildir. BİZ SAĞLIK İŞÇİSİ ÇALIŞANLARININ HİZMETİ NEFES GİBİDİR KESİLİNCE HİSSEDERSİNİZ.

Ayrıca son aylarda üyelerimiz için çalışan emekçi için büyük sorun teşkil eden üçlü vardiya sistemi işe gidiş ve dönüşlerin gece vardiyalarında ulaşım sıkıntısından aile bütünlüğüne sosyal yaşantılarından kısıtlandığı bu zor pandemi sürecinde bu yanlış uygulamadan ivedilikle dönülmesini hastane yöneticilerinden talep ediyoruz.