Tamamlayıcı Eğitimler Veriliyor

Anadolu Vakfı, COVID-19 pandemisi nedeniyle online platforma taşıdığı Değerli Öğretmenim projesi kapsamında bu ay içinde 7. kez Mersinli öğretmen ve yöneticilerle buluştu. 28 Mayıs’taki programda Davranış Yetkinlikleri Yönetimi eğitimi verildi.

 

Anadolu Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, öğrenci ve idarecilerle buluşan Değerli Öğretmenim Projesi eğitimlerine COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak devam ediyor. İçeriği gündem doğrultusunda yeni konularla zenginleştirilen Değerli Öğretmenim projesi kapsamında 28 Mayıs’ta Mersin’deki öğretmen ve yöneticilere Davranış Yetkinlikleri Yönetimi eğitimi verildi.

Proje kapsamında Mayıs ayı içinde 7. kez Mersinli öğretmen ve yöneticilerle buluşulacak. 7 Mayıs’ta Sosyal Girişimcilik, 8 Mayıs’ta İleri Seviye Sosyal Girişimcilik, 14 Mayıs’ta Yönetişim Yetkinlikleri Gelişimi, 15 Mayıs’ta Öğrenci Koçluğu- Yetenek Yönetimi, 21 Mayıs’ta İnovasyon, 22 Mayıs’ta Dijital Okuryazarlık eğitimleri verilen Mersin’de 28 Mayıs’taki Davranış Yetkinlikleri Yönetimi eğitimi ile bir kez daha öğretmen ve yöneticilerle bir araya geldi

Evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmak hedefleniyor

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. İçeriğine “Öğrencilerin Karar Süreçlerine Katılımı, Çevre Bilinci/Ekolojik Farkındalık, Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları, Dijital Vatandaşlık, Nerede Kalmıştık?, Yaratıcı Düşünme, Dijital Okuryazarlık, Ya Corona Bir Öğretmense, Fırsat Eşitliği” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.

 

 

Tamamlayıcı eğitimler veriliyor

‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsal sorunların çözülebilmesi için toplumun önemli değişim öğelerinden biri olan öğretmenler ve yöneticiler aracılığıyla farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasının sağlanması, sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin ve dolaylı yoldan gençlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Değerli Öğretmenim projesi ile 6 yılı aşkın sürede 51 ilde 90.000’in üzerinde öğretmene ulaşıldı. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticilere, okul idare ekiplerine ve lise öğrencilerine yönelik eğitim programları düzenlendi.  Proje ile ayrıca bugüne kadar 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 240’tan fazla ödül verildi.