Tarsus Gençlik Merkezi, Ayın Gençlik Merkezi Oldu

Tarsus İlçe Müdürü ve  aynı zamanda Tarsus Gençlik Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu, Gençlik ve Spor Bakanlığından Tarsus Gençlik Merkezi 2017 Ağustos ayının Gençlik Merkezi seçildi.

ARGE  ve ekip çalışmasının başarıda büyük payı olduğuna vurgu yapan İlçe Müdürü Murat Tarsuslu; “Türkiye genelinde 270 Gençlik Merkezi arasında yapmış olduğumuz projeler ve faaliyetlerle Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 2017 Ağustos ayının  ayın Gençlik Merkezi seçildi. Tarsus Gençlik Merkezimizin ayın Gençlik Merkezi seçilmesinde bizden her zaman desteğini esirgemeyen başta İl Müdürümüz Sn.Şaban Güneş'e, Tarsus kaymakamımız Sn. Yüksel Ünal'a büyük özveri ve gayretle çalışan Gençlik Merkezimizin Şefi Cafer Bozkurt'a, Gençlik Liderimiz Meryem Bozkurt'a, Eğitmen arkadaşlarıma ve diğer arkadaşlarıma ve Tarsuslu gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

             GÜNEŞ, GENÇLER TARİH VE KÜLTÜRLERİNİ GEZEREK DAHA İYİ ALGILIYORLAR

Mersin Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ,  Ağustos ayı gençlik merkezi Birincisi seçilen gençlik merkezi Müdürü ve çalışanlarına tebrik etti.

Gençlerin Tarihini ve Kültürünü öğrenmesinde Gençlik merkezlerinin önemli olduğuna vurgulayan Güneş;  “ Gençlerimiz Tarsus'un Dini ve Tarihi Ören Yerlerini gezerek tarihimiz ve kültürümüz hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Çanakkale Destanı'nın tanığı ve kahramanı Nusret Mayın Gemisi, Atatürk'ün Tarsus'a geldiği Tren Müzesi Eski Evler gibi ören yerleri gezen gençlerimiz tarihe tanık oluyorlar. Gençlerimiz bisiklet turlarıyla her pedal çevirişlerinde tarih fışkıran bir coğrafyada yaşadıklarının farkına varıyorlar. Bu nedenle gençler tarih ve kültürlerini gezerek algılama imkanı buluyorlar” dedi.