TED Uluslararası Okul Olma Statüsüne Sahip Eğitim Kurumu!

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürümüz Sayın Sevinç Atabay, TED Genel Merkezi Yabancı Diller Koordinatörü Sayın Fatma Ataman, TED İstanbul Koleji Müdür Yardımcısı ve AP Programı Koordinatörü Sayın Esra Öztermiyeci, Pearson Türkiye Temsilcisi Sayın İsmail Cem Sezer ve ISE Türkiye Genel Müdürü ve Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye temsilcisi Sayın Volkan Cerrahoğlu ve 700'ü aşkın konuğumuzun katılımıyla gerçekleşen bu özel günde velilerimize ve konuklarımıza TED Mersin Koleji'nin Cambridge Üniversitesi Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme Yetkisine Sahip Uluslararası Okul Olma Statüsüne Yükselmesi, Cambridge IGCSE uluslararası eğitim programı, Advanced Placement (AP) uluslararası ileri düzey üniversite yerleştirme programı, BTEC uluslararası mesleki yeterlilik programı, TED-Kanada öğrenci değişim programı ve Dünya'nın en prestijli ve en güçlü gençlik gelişim programı olan Duke of Edinburgh's Uluslararası Gençlik Ödülleri programları tüm detaylarıyla tanıtıldı.
 
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde TED Genel Merkezi odaklı ve deneyimli kadrosuyla eğitim veren TED Mersin Koleji'nde öğrenciler pek çok ülkede tanınan ve akademik başarı göstergesi olarak kabul edilen Cambridge IGCSE programıyla tüm dünya üniversiteleri ve şirketleri tarafından tanınan nitelikli bireyler konumuna yükseliyor. IGCSE eğitim müfredatı yaratıcı düşünme, entellektüel sorgulama, araştırmacı ve sorun çözme becerilerine yönelik tasarlanmış olup, öğrencilerin eğitimlerinin sonraki aşamasında başarılı olmalarını sağlayan yeteneklerini geliştirir.
 
AP ileri düzey üniversite yerleştirme programı dünya çapında 116 ülkede yer alan 1000'den fazla lise seviyesindeki okulda uygulanan global akademik bir programdır. AP sınavlarıyla öğrencilerimiz Amerika, İngiltere ve Kanada başta olmak üzere dünya çapında 60 ülkenin üniversitelerine kabul aşamasında öncelik kazanacaklar ve üniversite kredisi elde etmeleri veya dersten muaf olmaları sağlanacaktır.
 
BTEC Uluslararası meslek edindirme programıyla ise Kolejliler ileride sahip olmayı düşündükleri mesleklerle ilgili temel düzeyde yeterlik kazanırken aynı zamanda üniversite ve iş hayatında uluslararası düzeyde kabul gören Business and Technology Education Council (BTEC) programlarına hakim olacaklar. Edexcel’in uyguladığı BTEC programı, işletme ve teknolojik eğitimlere yeni bir bakış acısı getiren eğitim programıdır.
 
TED - Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Öğrenci Değişim Programıyla TED Mersin Kolejliler kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp, denklik alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir. Bu Programla öğrencilerimiz Kanada’da liseye devam edebilir, Kanada üniversitelerine başvuruda öncelik sağlayabilir ve iş hayatına avantajlı adım atabilirler.
 
Son olarak sosyal sorumlu ve kişisel gelişimine önem veren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TED Mersin Koleji, bu hedefine Uluslararası Standardizasyon getirerek 3 yıldır başarıyla uyguladığı The Duke of Edinburgh’s Uluslararası Ödül Programını resmi uluslararası gençlik gelişim programı olarak uygulamaya başladı. Lise döneminden itibaren öğrencilerimiz dört bölümden oluşan program kapsamında toplum hizmeti, macera ve keşif, beceri geliştirme ve fiziksel gelişim alanlarında yüksek standartlarda çalışmalar gerçekleştirmektedir.
 
IGCSE, AP, BTEC, Kanada Öğrenci Değişim Programı ve The Duke of Edinburgh's programlarının tümü TED Mersin Koleji öğrencilerine kariyer planlamalarında ve mesleki eğilimleri doğrultusunda potansiyellerini geliştirme imkanlarını sunarken bugün ilköğretime başlayan öğrencilerin henüz var olmayan mesleklere ve 21. yüzyılın yoğun rekabet ortamına hazırlandıkları göz önüne alındığında, beceri ve ilgi odaklı bir eğitim yaklaşımıyla öğrencilerin hayat kalitesini arttıracak başarılı ve aynı zamanda mutlu bireyler olmalarınında kapısını aralamayı hedefliyor.