Yüce: “Hükümet, Türk-İş’ten İnsaflı Çıktı

Ülke genelinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret artışı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanarak 4 bin 250 TL olarak belirlendi. 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücret rakamının açıklanmasının ardından HAK-İŞ Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Mehmet YÜCE, açıklamalarda bulundu.

 Hükümetin, Türk-İş Sendikasının teklifinin üzerinde bir ücret belirlediğini ifade eden YÜCE, ücret belirlenmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a çalışanlar adına teşekkür dileklerini iletti.

Asgari ücretin, toplumun birçok kesimini ilgilendirdiğini belirten YÜCE; “Asgari ücretin 4 bin 253 TL olarak belirlenmesi sadece ücretli kesimi değil toplumun tümünü yakından ve doğrudan ilgilendiriyor. Sadece asgari ücret alanlar değil, asgari geçim indirimi, işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, engelli ve yaşlılık aylığı ile bakım yardımı, genel sağlık sigortası, bireysel emeklilik, sosyal güvenlik borçlanması, sosyal güvenlik alt ve üst primlerinin belirlenmesi gibi çok geniş bir alanı kapsamaktadır” dedi.

“EMEĞİ VEREN HAK-İŞ SOSYAL MEDYADA BOY GÖSTEREN İSE TÜRK-İŞ SENDİKASIDIR”

Asgari ücretin belirlenmesinde emek verenin Hak-İş olduğunu sosyal medya hesaplarında boy gösterenin ise Türk-İş Sendikası olduğunu vurgulayan Başkan YÜCE açıklamasının devamında

Buna göre eski asgari ücret 2 bin 825 TL iken yeni asgari ücret 4 bin 253 TL olarak açıklandı fark bin 426 TL net olarak kabul edilmiştir.

Yeni asgari ücretin altında hiçbir çalışanımız kalmayacak yüzdelik olarak yüzde 50 artış sağlanmış oldu asgari ücrette agi kesintisi vardı oda kaldırılmış oldu. İşverenimize maliyet 5 bin 879.TL olarak belirlendi.

Türk işin teklifi 3 bin 900 TL iken Hükümetimizin verdiği 4 bin 250 TL olarak belirledi.

Hükümet Türk İşten insaflı çıktı son yılların en yüksek yüzde 50 artışla asgari ücretin hayat pahalılığı Enflasyonun her gün yükselmesi çalışanlarımızın belini bükmüştü. 

Ancak gelen artış bugünkü hayat şartlarının yükünü azda olsa hafifletmiş oldu.

Ayrıca emeklilerimiz için yıllık kıdem tazminatı 8 bin 284 TL iken yeni tavanı 12 bin 976 TL olarak yükselmiş oldu. 

Çalışanlarımızın adına asgari ücretin artışından emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Hak İş Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız” şeklinde konuştu.