Türkiye bu fırsatı kaçırmamalı!

Genç MÜSİAD Mersin Şubesi tarafından Hilton Otel'de gerçekleştirilen ‘Gençler Geleceğini Konuşuyor’ adlı konferansta konuşmacı olarak katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'deki fikir babası olduğunu belirten Kuzu, tam 40 yılını bu işe verdiğini, bu süre içerisinde epeyce emek sarf ettiğine değindi.

“EVET DERSEK KARANLIK KAPI TAMAMEN KAPANACAK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği destekle paketin milletin huzuruna gelmesinin sağlandığını hatırlatan Kuzu, “Devlet Bey'e lüzumsuz, haksız bir şekilde saldırıyorlar. Türkiye'de bugünün şartları bunu gerektiriyor, nokta. Bunun daha dünü bugünü yok. Ben mesela bu modeli savunduğum zaman birçok bilim adamı bana karşı çıkıyordu ama şu anda aynı insanlar televizyonda benden daha çok savunuyor. Bu zaman meselesi. Çok önemli bir noktaya geldik. Bu mesele sadece bir AK Parti ve MHP iş birliğiyle getirilen metin olarak görülmemeli. Evet bu böyledir ama bunu sırf bu dar çerçevede alırsak yazık ederiz. Yani bize karşı olanlar 'Madem onlar getirdi ret, hayır veriyoruz' diyorlar. Bu mantık, mantık değil. Türkiye bu paketin reddiyle çok şey kaybeder. Ülkenin önüne gelmiş çok ciddi bir projedir. Bu projeye evet dersek karanlık günlere dönüş kapıları tümden kapanacak” diye konuştu.

“HAYIR ÇIKARSA BİR DAHA GÜNDEME GELMEZ”

Kuzu, anayasa değişikliği maddeleri okunduğu zaman bunun memleketin herhangi bir hassas konusuna zarar vermediğinin görüleceğinin altını çizen Kuzu, “Ülkenin birliği, bütünlüğü anayasada teminat altındadır. Federal yapı, öz yönetim, özerklik asla böyle bir şeyin söz konusu olması mümkün değil. Ayrıca Cumhuriyet, demokrasi, laiklik yerinde. Bayrağımızın şekli, İstiklal Marşı yerinde. Atatürk yerinde, Ankara'nın başkent olması yerinde. Bütün bunlara dokunma şansı da imkanı da yok. Böyle bir şey zaten doğru da olmaz. Anayasa tüm bu yolları kapatmış. Bu manada çıkıp da televizyonlarda yok rejim elden gitti, ülke bölünecek gibi safsataları asla dinlemeyin. Bu pakete atılmış en büyük çamurdur bu. Zerre kadar sıkıntı söz konusu olamaz. Okuyarak, anlayarak evet diyelim. Bilmeden evet demeyelim. Peşinen siyasi davranıp, benden ‘hayır’ deyip bir kenara çekilmeyin, yanlış bulurum. Ben kırk yılımı verdim ben bu işe. 1977’de başladım, 2017 tam 40 sene, bu süre içerisinde gitmediğim il, gezmediğim üniversite kalmadı. Yeri geldi ayakkabı, yumurta, başka şeyler fıtrattılar. Bunlara göğüs gere gere bu noktaya getirdik. Bir eser yaptık. Bu paketin hazırlanmasında ben de bulundum. Malumunuz bir paket çıktı. Her şeyin daha iyisi, güzeli olabilir, bu metin eksik de olabilir ama bu bir adımdır. Bu adımı atmazsak Türkiye büyük bir fırsatı kaçırmış olur. Tahminim bir daha gündeme gelmez” ifadelerini kullandı.