Kayacı: Milletimiz Geleceğine Sahip Çıktı!

Milletimiz vatandaşlık görevini yaparak sandığa gitmiş ve ülkesi için en doğru olduğuna inandığı şekilde oyunu kullanmıştır. Daha önce de söylediğimiz üzere, sandıktan hangi karar çıkarsa çıksın, bu karar milletimizin kararı olacaktı. 16 Nisan 2017 tarihi yepyeni bir başlangıç olmuştur. Sonuç itibariyle yenen veya yenilen, kazanan veya kaybeden ayrımı yoktur. Bu sonuçların tek kazananı milletimizdir. Milletimiz geleceğine sahip çıkmış, istikrar ve güven için sistem değişikliğine "Evet" demiştir. Milletimizin kararına saygı duyuyor ve teşekkür ediyoruz.

Kayacı; Türkiye'nin geleceğinin oylandığı bu referandumu konuşmak, geleceğimize sahip çıkmak için MÜSİAD olarak, 28 Şubat'tan 8 Nisan'a kadar yaklaşık 30 ilimizde "Gelecek Senin, Sahip Çık" toplantıları gerçekleştirdik. Bunlardan birisine de MÜSİAD Mersin ev sahipliği yaptı.Bu toplantılarda, Anayasa maddelerinin detaylarına veya günlük siyasi tartışmalara girmeden, değişikliğin anlamını iş dünyasının gözüyle anlattık.

Geldiğimiz nokta şu ki; Türkiye'nin bundan böyle belirsizlikle, siyasette vesayetle, toplumda düşmanlıkla, ekonomide gerilemeyle, hukukta adaletsizlikle ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerle, muhtıralarla ve müdahalelerle kaybedecek zamanı yoktur. Bunun için de köklü çözümlere ihtiyacımız vardır. Milletimizin kararı bu beklentilerimizi doğrulamıştır. Milletimizin kararı ülkemize hayırlı olsun.