Uzunkaya; “Almanya ve İngiltere'den Daha Fazla İstihdam Sağladık”

Genel koordinatörümüz Ömer Toprak’a iŞKUR politikalarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya; “Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) Türkiye’nin istihdam politikalarının oluşturulmasından uygulanmasına, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesine, Dünya’da ve Türkiye’de iş gücü piyasasında olan tüm gelişmelerin izlenmesine ve iş gücü piyasasına yönelik tüm verilerin oluşturulmasına, bilimsel araştırmaların yapılmasına, insanımızın toplumsal istihdam yaşamının en vazgeçilmez kurumlarından biridir.

İŞKUR Türkiye’nin 81 il ve 74 ilçesindeki hizmet merkezleri ile binlerce kariyer merkezleriyle, ilgili kurum ve kuruluşlarıyla ülkemize ve milletimize hizmet veren bir kurumdur.

Dolayısıyla İŞKUR olarak bu yıl, özelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Öncülüğünde yürüttüğümüz milli seferberlik projesiyle 730 binin üzerinde insanımızın işe yerleşerek istihdam konusundaki kararlığımızı ortaya koyduk.

Özelikle iş başı eğitim programlarıyla iş gücü piyasalarında zannedildiği gibi sadece ve sadece iş problemi değil,  nitelikli elamana ulaşma problemi var.

Nitelikli elamanı çözme konusunda iş başı eğitim programlarımız meslek edindirme kurslarımız girişimcilik eğitimlerimizle iş gücü piyasalarına katkılarımız devam etmektedir. İŞKUR Muhteşem hizmetleri gerçekleştiren Türkiye’nin inivasyon markasıdır” dedi.

                                 TÜRKİYE’DE 5.1 BÜYÜME GERÇEKLEŞMESİ TESADÜFÎ DEĞİLDİR

Türkiye’nin 5.1’lik büyümenin tesadüfî olmadığına dikkat çeken Uzunkaya; “Türkiye’nin başarısı aslında Türkiye’nin siyasi başarısından ve bu anlamdaki istikrarlı duruşundan 15 Temmuz gibi darbe girişimine ihanet girişimine rağmen büyüme devam ediyor olması gerçekten Türkiye’nin yarınlarına güvenle bakması demektir. Elbete istikrarlı büyüme kalıcı büyüme bunlar ekonominin en önemli barometreleridir. Bunu gerçekleştirebilmek için toplumsal olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, ticaret erbabı yatırımcısı, müteşebisi hepsinin bu noktada katkısı var ve milletçe bir seferberlik ilan edilmiştir.5.1’lik büyüme oranı aslında nasıl 15 Temmuzda bütün millet genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla seferber olduysa bu büyüme bu duruşun ifadesidir.

Türkiye, iş gücü piyasası açısından özelikle istidam oranları ve iş gücüne katılım oranlarıyla mukayese edildiğinde dünyada hiçbir ülkeyle mukayese edilemeyecek kadar bir başarı öyküsünün öncüsüdür.

2007 Ekonomik krizinden 2017 Aralık ayına kadar tüm verileri ve Avrupa ülkelerini değerlendirdiğinizde Avrupa ülkelerinde istihdama katılan artı istihdamın 3.5 milyon nüfus olduğunu görmekteyiz. 28 Avrupa Birliği ülkesi açısından baktığınızda 3.5 milyon insan istihdam yapılmıştır. Türkiye’de bu rakam 6.5 milyondur. Almanya ve İngiltere Avrupa ülkeleri arasında en fazla nüfusu olan ve istihdam gerçekleştiren ülkelerdir bu ülkelerin istihdamı 5.5 milyondur.  Dolayısıyla Almanya ve İngiltere’nin toplamından daha fazla istihdamın gerçekleştiren bir kurumuz. Bu nedenle 5.1’lik büyüme bir tesadüf değil, milletçe inanılmışlığın ve mücadelenin sonucudur” dedi.

www.habermeclisi.net