Elvan “Hedefimiz İşsizlikte Tek Hane“

Elvan; "Türkiye İstatistik Kurumu’nun İşgücü İstatistiklerine göre işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerden daha fazla düşerek 1,5 puan azalmış ve yüzde 10,3 olarak gerçekleşmiştir.  Son dönemlerde gerçekleşen veriler hedefimiz olan işsizlikte tek haneli rakamlara hızlı bir şekilde yaklaşıldığını teyit etmektedir.

 

Son beş aydır önceki yılın aynı aylarına göre 1 milyonun üzerinde net istihdam artışı olmuştur. Ekimde bir yıl içinde oluşturulan net ilave istihdam 1 milyon 378 bin kişiye ulaşmış ve son 3 yılın en yüksek istihdam artışı gerçekleşmiştir. Rakamlar ekonomimizin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin ve istihdam oluşturma kapasitesinin giderek arttığının bir göstergesidir.

 

Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı son on aydır düşüş eğilimini bu dönemde de sürdürerek bir önceki döneme göre 0,3 puan azalmış ve yüzde 10,3 olarak gerçekleşmiştir. Gençlerde de işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1 puan azalmış ve son beş dönemdir güçlü bir şekilde azalma eğilimini sürdürmüştür. Sanayi üretim endeksi verileri ilerleyen dönemlerde işsizlik rakamlarındaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir" dedi.