sosyal medyada yayılan Şehit Cenazesinden iki farklı resim

Hakkari'de teröristlerin roketli saldırısında yaralanarak tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) kurtarılamayarak şehit düşen piyade sözleşmeli er Mustafa Korkmaz’ın cenazesinde göz yaşları sel olup akarken, sosyal medyada paylaşılan 2 siyasinin fotoğrafı gündeme oturdu. Cenaze töreninde Cumhuriyet Halk Partili Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, Yenişehir Belediye Başkanı ile Abdullah Özyiğit ile olan diyaloğu sırasında gülerken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı büyük tepki toplarken, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın Şehitin cenazesinde asker selamı vermesi takdir aldı.

 

SOSYAL MEDAYADA CHP’Lİ BAŞARIR’A BÜYÜK ELEŞTİRİ

Şehit er Mustafa Korkmaz’ın Muğdat Camisinde düzenlenen cenaze törenine vatandaşlar akın etti. Teröre lanet yağdırılan cenaze töreninde göz yaşları sel olup akarken, şehitin yakınları ve sevenleri şehidi el sallayarak ve selam durarak uğurladı. Cenaze töreninde toplanan kalabalık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attığı sırada, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında geçen diyalog sırasında Başarır’ın gülümserken verdiği ve sosyal medyada yayılan fotoğrafı vatandaşın büyük tepkisini çekti.

 

GÜLTAK’TAN ASKER SELAMI

CHP’li Başarır’ın tepki toplayan fotoğrafı üzerine paylaşılan bir başka siyasinin fotoğrafı ise tartışmaları alevlendirdi.  Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın asker selamı vererek Şehit Er Mustafa Korkmaz’ı cenaze töreninde uğurlaması vatandaşların takdirini kazandı. Barış Pınarı Harekatı’nın devam ettiği ve kritik bir süreçten geçilen bu dönemde iki siyasinin verdiği iki fotoğraf Mersin’de gündeme oturdu.