Toroslar Belediyesi Zümrüt Teyzeye Nefes Oldu

5 yıldır mücadele ettiği ilerlemiş KOAH hastalığından dolayı oksijen makinelerine bağlı yaşamını sürdürmeye çalışan ve bir yıl önce kırılan bel kemiği nedeniyle yatalak kalan Zümrüt Sarıbaş'ın evinde bulunan oksijen makinelerinin yeterli olmamasından dolayı kötüleşerek Mersin Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını öğrenen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Zümrüt Sarıbaş’ın Sağlık Mahallesi’nde bulunan evini ziyaret ederek eşi Zeki Sarıbaş’a 10 litrelik oksijen makinesini teslim etti ve hastalık süreciyle ilgili bilgiler aldı.

 

Başkan Yılmaz, “Biz Büyük Bir Aileyiz”

 

Ziyareti sırasında Zümrüt Sarıbaş’ın 82 yaşındaki annesi Alime Bağdemir ile de yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, “Evinde bir yaşam mücadelesi veren KOAH hastası Zümrüt Sarıbaş’ın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi en büyük temennimizdir. Birkaç gün önce tüm Türkiye'ye sesini duyurarak destek isteyen Sarıbaş ailemize ulaşıp, yardım etmek istediğimizi belirttik. Zümrüt Sarıbaş’ın rahat nefes almasını sağlayacak cihazı ailemize teslim ettik. Acil şifalar diliyoruz. Yoğun bakımdaki tedavisi tamamlanınca inşallah kendisini evinde de ziyaret ederiz. Bir ailemizin daha yüzünü güldürdük. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, aileye hediye ettikleri 10 litrelik oksijen makinesinin 6 ayda bir yapılan bakımını belediye olarak üstleneceklerini de kaydetti.