Toroslar, Zafer Haftası’na Karakucak Güreşleri İle Damga Vurdu

Soğucak ve Gözne Mahallelerindeki güreş alanında 2 gün üst üste gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 550 pehlivan katıldı. Sporcular; minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yarışarak er meydanında boy gösterdi. Kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, amaçlarının ata sporu güreşi gençlere sevdirmek olduğunu belirterek; “Hem zaferimizi kutluyoruz hem de geleneğimizi yaşatıyoruz” dedi.

 

Güreş müsabakalarında, atalarımızın destansı zaferi anısına mücadele eden sporcular, zaferin 100. yıl dönümünde Soğucak ve Gözne Mahallelerindeki er meydanına çıkarak, güreş severlere unutulmaz 2 gün yaşattı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporcularla yakından ilgilenerek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

 

Türk güreşinin efsane isimlerinin de yer aldığı güreş müsabakalarını; MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yıldırım, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti.

“Toroslar’ın Başpehlivanları İsa Göçen ve Ali Böncüoğlu”

 

Soğucak Mahallesi’nde başlayan güreş müsabakası, Gözne Mahallesi’nde son buldu. Er meydanında, başpehlivanlık güreşi öncesi Türk bayrağı açıldı.

 

Soğucak Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı İsa Göçen, Gözne Karakucak Güreşlerinin başpehlivan ise Ali Böncüoğlu oldu.